Rear tail lights not working passenger side - Jeep Renegade Forum
 
Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 06-10-2019, 07:16 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Rear tail lights not working passenger side

UK: 2ltr Limited 4x4

Hi, The warning lights for side, stop and indicators came up on the dash and sure enough the rear passenger side lights had all stopped working. Bulbs had blown so replaced the stop and side lights first and as I didn't have the correct bulb for the indicator (turn) light, but i removed the old bulb. The two new lights worked, until I replaced the indicator (turn) bulb, then nothing would work but the new bulbs are all fine and work when plugged into the driver side (i plugged the light unit in sol bulbs and unit are okay).

So my question is what on earth could be causing the rear lights to stop working after replacing the indicator (turn) bulbs? The manual shows a fuse unit in the luggage compartment (Unit 2) but my car only has unit one and none of the fuses control the rear lights. Does anyone know where the fuse for rear passenger lights is located. All other lights front and rear are fine, but not sure if this is connected, at the same time the bulbs blew /warnings appeared on the dash, the front anti-collision warning light(system not working) also came on and is still on. Any ideas on what it could be?

Thanks

Mathew
puma931 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-10-2019, 04:50 PM
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
My first thought is there's a short along the circuit for the turn signal, which probably has all three of those bulbs on the same circuit. Maybe the socket for the signal is burnt and needs to be replaced or there's a bad grounding connection there? I've got to imagine the fuse is ok if the other two bulbs worked before replacing the turn signal bulb.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk
philm00x is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-10-2019, 11:41 PM
Senior Member
 
TH4x4's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 373
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 120 Post(s)
Water in light assembly causing short?
TH4x4 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Renegade Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off