Backup up camera issue - Jeep Renegade Forum
 
Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 08-16-2019, 11:45 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Cool Backup up camera issue

Hi,
I have a problem with the backup camera. It comes on in the display when the car is shifted to reverse, but the reference lines do not show up. They keep going off. I have gone into settings at least five times to activate the lines. They work for awhile and then disappear again for no apparent reason. What is causing the change? I have never disconnected the battery. Any help would be appreciated. Thanks tmiller782
tmiller782 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 08-16-2019, 02:14 PM
Senior Member
 
dgr401's Avatar
 
First Name: Dennis
Join Date: Sep 2015
Location: Rhode Island, USA
Posts: 770
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 186 Post(s)
Garage
How fast are you backing up? Supposedly the lines will disapear if you back up faster than 8 mph. Also, after turning them on are you hitting the "Done" button?

2015 Renegade Latitude - Sierra Blue
dgr401 is online now  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-16-2019, 10:22 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Two good points. I don't think speed is an issue but will think about that if I decide to reset the lines under settings again. My wife usually does the reset so I don't know if she hits "Done". Will have to pay more attention. Guess I will try to reset again tomorrow. I was going to wait for another reset to see if the lines reappear on there own. However, I'n curious about "done" so will try that tomorrow.

If speed did cause them to disappear then next time reverse is in use wouldn't they come back? Also the lines never show up at all when they go away. It is not like they appear and then go off after hitting 8 mph.
tmiller782 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 08-18-2019, 05:55 AM
Senior Member
 
IDoMy0wnRacing's Avatar
 
First Name: Ed
Join Date: Jan 2016
Location: Pioneer, California
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Garage
Try resetting the stereo unit.
With the radio on:
Press and hold the Power button and the Enter button at the same time for 10 to 15 seconds then release.
The system will do a hard reset (power off and then back on) in about 10 seconds.
When it comes back on, go to settings and turn the reference lines back on.

Very Respectfully

Ed

Going fast is only half the fun... You get to build it first.

Last edited by IDoMy0wnRacing; 08-18-2019 at 05:56 AM. Reason: more typos
IDoMy0wnRacing is online now  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-20-2019, 11:57 AM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 900
Mentioned: 115 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quoted: 212 Post(s)
Quote:
Originally Posted by tmiller782 View Post
Hi,
I have a problem with the backup camera. It comes on in the display when the car is shifted to reverse, but the reference lines do not show up. They keep going off. I have gone into settings at least five times to activate the lines. They work for awhile and then disappear again for no apparent reason. What is causing the change? I have never disconnected the battery. Any help would be appreciated. Thanks tmiller782
Hi tmiller782,
We're sorry to hear that you are experiencing this backup camera concern. If you decide to have your dealer address this, please send our team a private message and we would be happy to add additional assistance throughout this process!
Alex
Jeep Social Care Specialist
JeepCares is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Renegade Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off