Aftermarket Radio and Amplifier issue - Jeep Renegade Forum
 
Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 08-31-2018, 04:17 PM Thread Starter
Junior Member
 
kaolo01's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Aftermarket Radio and Amplifier issue

I have 2015 Jeep Renegade Trailhawk with:
1. Uconnect 3 with 5" Display (OEM Radio)
2. 9 Amplified Speakers w/Subwoofer


I am trying to upgrade the OEM Radio (Uconnect 3 with 5" Display or Uconnect 5) with Universal 2-Din, 10: Touch Screen DSP Android 8.0 System (Fancy name). The unit is on androidautoshop dot com This unit is almost the same as XTRONS TE103AP.
I am using Connects2 Info-adapted CTUJP01 to interface with the Uconnect system, to retain the SWC, and display vehicle information system.

I was able to install the aftermarket radio with the CTUJP01 info-adapter and lost two (2) functions, the backup camera, and the OEM Amplifier or Audio System (9 Speaker=8 Speakers + Subwoofer).

3- The Backup camera: the backup camera function on the CTUJP01 is designed for aftermarket backup camera, not the OEM Camera. I was able to recover the OEM back up camera function using the AX-DSP-CH5 AXXESS METRA T harness. I used the T harness between the vehicle 52 Pins connector and CTUJP01 connector, identified the cable associated with the camera functions ( Camera signal, Camera Return) on the T Harness/52 Pins, connect these two cables to composite RCA video cable.

4. I am stuck on the 9 Amplified Speakers w/Subwoofer.
The 9 Amplified Speakers w/ Subwoofer system is working fine with the OEM radio.
- When the OEM radio I unplugged from the vehicle 52 pins connector, the dashboard displayed " Audio Off", and turn back on when the OEM radio is plugged back into the 52 pins.
- When the OEM Radio is unplugged from the vehicle 52 pins conector, and the aftermarket radio is plugged into the vehicle 52pins, the dashboard still displayed "Audio Off", with no sound.
- I was only able to make the aftermarket radio produce sound thru the speakers when the OEM radio is unplugged and the aftermarket radio is plugged into the 52 pins, while the vehicle is on or running. Even in this situation, the dashboard still displayed "Audio Off", but the aftermarket radio produced, (not so outstanding) sound thru the speakers.

5. Any Help?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	52 Pins.png
Views:	41
Size:	157.4 KB
ID:	2396342345   Click image for larger version

Name:	TE103AP Cable.png
Views:	49
Size:	460.9 KB
ID:	2396342347  


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
kaolo01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-03-2018, 08:23 AM
Member
 
stormrider's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 33
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
stormrider is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-03-2018, 11:09 AM Thread Starter
Junior Member
 
kaolo01's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Quote:
Originally Posted by stormrider View Post
check this thread
Thanks

1. The unit i have is a universal unit, not specific to jeep renegade, the manufacturer did not have a specific CANBUS/harness integration. In addition they were plainly useless for any help. They still have not reply to my last email.
2. The Connets2 JP01 infotainment harness is only for non amplifier system. One tech told me that there is a software solution., another told me no way.
3. Will keep an eye on the thread aforementioned.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
kaolo01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 09-03-2018, 11:31 AM
Member
 
Dropcarve's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Quote:
Originally Posted by kaolo01 View Post
Thanks

1. The unit i have is a universal unit, not specific to jeep renegade, the manufacturer did not have a specific CANBUS/harness integration. In addition they were plainly useless for any help. They still have not reply to my last email.
2. The Connets2 JP01 infotainment harness is only for non amplifier system. One tech told me that there is a software solution., another told me no way.
3. Will keep an eye on the thread aforementioned.
Ask the seller if you can return the unit. There are Android units that are specific to the Renegade and include CANBUS integration. Some are now designed to work with the factory amp. These are drop-in units, 10 minute install. No additional parts needed.
Dropcarve is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Renegade Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radio specs. Sticky? JFS Electronics, Audio, and Lights 2 06-14-2018 01:15 PM
Keeping factory radio but adding an amp Dalton Harris Electronics, Audio, and Lights 3 06-04-2018 10:15 PM
Mini Amplifier Issues/2015 Latitude Radio Commando Electronics, Audio, and Lights 18 05-17-2018 11:36 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off