Jeep Renegade Forum banner

Aktualizacje oprogramowania układowego Uconnect

1 reading
18K views 41 replies 9 participants last post by  n.berukashvili  
#1 ·
Dobry wieczór wszystkim,

Czy ktoś ma wszystkie aktualizacje oprogramowania układowego dla radia 8.4 Uconnect?

Powodem, dla którego pytam, jest to, że Uconnect nie udostępnia aktualizacji dla radia uconnect za pośrednictwem swojej strony internetowej i kieruje użytkowników do aktualizacji radia za pośrednictwem dealera. To pozostawia konsumentom dwie opcje. Albo zaktualizuj swój system u dealera i zapłać za czas i koszty pracy, które się z tym wiążą, albo miej nadzieję, że jakiś użytkownik Jeep Renegade ma pliki aktualizacji oprogramowania układowego radia do kwietnia 2023 r. i zaktualizuj swoje radio w domu za pomocą pendrive'a.

Przeglądałem inne grupy i niektórzy członkowie mają repozytorium z plikami aktualizacji oprogramowania układowego. Mam nadzieję i modlę się, że jakiś użytkownik Renegade z sercem ma wszystkie te aktualizacje oprogramowania układowego i chce pomóc społeczności. Te pliki są dosłownie warte złota w tej chwili, a wszelkie aktualizacje w tej chwili byłyby pomocne.

#3 · (Edited)
To byłoby miłe.

Ale jeśli aktualizacje są teraz przeprowadzane przez dealera, w jaki sposób użytkownicy mieliby plik(i) aktualizacji na pendrive?
Kiedy rozmawiałem z przedstawicielem Uconnect, powiedział, że strona aktualizacji uconnect została wyłączona w maju 2023 roku. Wcześniej użytkownicy nadal mogli pobierać swoje aktualizacje ze strony uconnect. Istnieje możliwość, że ktoś ma te pliki.

#8 ·
Myślę, że znalazłem repozytorium oprogramowania układowego Uconnect 4c UAQ!!!!! Są pliki od 28.3 do 40.1!!!!

Znalazłem to na forum Ram. Jeszcze niczego nie próbowałem, ale to jest to. Z moich wszystkich badań wynika, że o ile masz 4c UAQ, możesz uaktualnić lub obniżyć wersję radia za pomocą aktualizacji oprogramowania układowego. Osoba zamieściła wszystkie UAQ na dysku Google. W poście stwierdzono, że użył tych plików w swoim Ram, Jeep Compass i Jeep Cherokee. Wypróbuję to i zdam relację z moich ustaleń.

Załóż konto na forum Rams, a oto link:

#23 ·
Myślę, że znalazłem repozytorium oprogramowania układowego Uconnect 4c UAQ!!!!! Są pliki od 28.3 do 40.1!!!!

Znalazłem to na forum Ram. Jeszcze niczego nie próbowałem, ale to jest to. Z moich wszystkich badań wynika, że o ile masz 4c UAQ, możesz uaktualnić lub obniżyć wersję radia za pomocą aktualizacji oprogramowania układowego. Osoba zamieściła wszystkie UAQ na dysku Google. W poście stwierdzono, że użył tych plików na swoim Ramie, Jeepie Compassie i Jeepie Cherokee. Wypróbuję to i zgłoszę moje wyniki.

Załóż konto na forum Rams, a oto link:

SZYBKA AKTUALIZACJA Wypróbowałem niektóre z tych plików na moim Uconnect i żaden z nich nie pozwolił mi zaktualizować radia Uconnect. Wyglądało na to, że coś uruchomi, ale w pewnym momencie wyświetliłby kod błędu. Muszę być szczery, trochę bałem się bawić tymi plikami; jednak radio wykona kopię zapasową aktualnego obrazu radia, a następnie spróbuje zaktualizować do nowego oprogramowania układowego radia.

Zamierzam rozpocząć nowy post na temat oprogramowania układowego radia Uconnect i zobaczyć, czy ktoś ma coś, co zadziała. Myślę, że wystarczająco porwałem ten post.

#10 ·
Mam nadzieję, że to dla ciebie zadziała!

Obawiałbym się wariacji specyficznych dla dostawcy/modelu. Widziałem raporty o Renegades uruchamiających się z logo Fiata. Upewnij się również, że przetestujesz tryb serwisowy hamulców i upewnij się, że działa.
Jasne, nikt nie chce jeździć z logo Fiata; Jestem jednak pewien, że możesz zmienić tło/motywy w ustawieniach. W tym momencie, jeśli naprawia to niektóre z problemów, które mam... nie obchodzi mnie, co to naprawdę mówi LMAO.

Mówiąc bardziej poważnie... To, co próbowałem ustalić, to jak dopasować aktualizację do tego, co już mam. Oto wszystkie dostępne pliki:

UCONNECT_8.4_UAQ_IR21.9_MY18
UCONNECT_8.4_UAQ_JR30.24,MY19,WD
UCONNECT_8.4_UAQ_JR34.2-MY20
UCONNECT_8.4_UAQ_MR28.3,JL,MY18
UCONNECT_8.4_UAQ_QR39.5_MY18
UCONNECT_UAQ_8.4_QR39.6_MY18-21_JL_JT
UCONNECT_UAQ_8.4_QR40.1_MY18-21

Obecnie używam wersji oprogramowania 20.41.11. To, co próbuję ustalić, to od której zacząć. Mogę tylko założyć, że jeśli umieszczę zawartość najniższej wersji na pendrive, zrobi to jedną z dwóch rzeczy; albo powie mi, że wersja jest niezgodna, nie jest to właściwa wersja, albo zaktualizuje. TSB nie wskazuje, która wersja do której aktualizacji, i nie znalazłem niczego, co wyjaśniałoby, która aktualizacja oprogramowania układowego uconnect do czego pasuje. Jedyne, co mogę zrobić, to sprawdzić, kiedy ukazał się TSB i porównać go z momentem pobrania pliku. To podejrzany sposób prowadzenia interesów; ale to wszystko, co mam. Większość TSB dla FOTA wymienia więcej niż jeden pojazd i model, co prowadzi mnie do przekonania, że wszystkie aktualizacje są takie same w oparciu o model ekranu, a nie pojazdu lub modelu. Z tym widziałem również osoby używające Pacifica, JK, Dodge itp...

#22 ·
Jasne, więc co wyjaśniałoby zniknięcie aplikacji nawigacyjnej?
Nie mam pojęcia. Mówię tylko, że Travel Link i SOS to produkty premium SiriusXM. Zobacz tutaj:

Infotainment | SiriusXM

SiriusXM Guardian™ - Uconnect® System Services (driveuconnect.com)

I nie sądzę, żeby SiriusXM miało jakieś połączenie z Uconnect Nav.

Właściwie to nie do końca się pomyliłem. Właśnie spojrzałem na moją naklejkę z 2021 roku:

Image

Zatem SiriusXM Guardian, który zawiera SOS, to funkcja próbna, która wygasła po roku. Wygląda na to, że zostało mi jeszcze trzy lata Travel Plus i Travel Link. Co ma sens, ponieważ nadal widzę informacje o ruchu drogowym na mojej mapie nawigacyjnej.

Ale nadal nie sądzę, żeby istniało bezpośrednie połączenie między Uconnect Nav a funkcjami SiriusXM. Chociaż wyraźnie ze sobą współpracują, więc mogę się mylić...

Czy nie mówiłeś, że Twój Renegade jest z 2020 roku? Jest trzyletnia/36 000 mil gwarancji...

Jeśli to się skończyło, możesz mieć roszczenie, że istnieje dorozumiana gwarancja na aktualizacje Uconnect... Zwłaszcza, że ​​właściwie nie zainicjowałeś aktualizacji...

#25 ·
UPDATE Zaktualizowałem oprogramowanie układowe dzięki innemu członkowi forum z innego forum. Aktualizacja działa jak marzenie; wciąż brakuje niektórych aplikacji... więcej informacji wkrótce.
Dobrze to słyszeć.
Skąd ten drugi facet wziął swoje pliki?
I do jakiej wersji się zaktualizowało?

Więc może jest inny problem z brakującymi aplikacjami - które?

#32 ·
Cześć wszystkim, chcę zaktualizować mój Uconnect 8.4 (Renegade 2019) z powodu losowego komunikatu "Urządzenie nieobsługiwane", który jest wymieniony jako naprawiony w wersji 39.6. Czy ktoś próbował tych oprogramowań z forum Ram na naszych Jeepach Renegade (linki znajdują się powyżej)? Jestem gotowy do aktualizacji, ale wciąż mam wątpliwości, czy pliki z RAM są w pełni kompatybilne z Renegade. Moja obecna wersja to: USA-ASO-8.4-JR-34.2.0-20200205-J0RM