Jeep Renegade Forum banner

Jakie radio Uconnect posiadam?

1 reading
2.5K views 20 replies 5 participants last post by  Marek K  
#1 ·
Cześć 🙋‍♂️ wszystkim, czy ktoś wie lub ma dobry pomysł, jak dowiedzieć się, jakie radio Uconnect posiadam?

Zdaje się, że nie mogę znaleźć żadnych znaków identyfikacyjnych, takich jak nazwy lub numery seryjne, na sprzęcie ani w oprogramowaniu 🤔, które mogłyby mi to powiedzieć. Instrukcji obsługi również nie mam, musiała zostać zgubiona lub wyrzucona przez poprzedniego właściciela.

Dzięki wyszukiwaniu w Google 🔍 mojej marki, modelu i roku produkcji również nie udało mi się znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.

- Jeep Renegade Trailhawk 4xe 2022, rynek europejski

#2 ·
Zdjęcie Twojego urządzenia byłoby pomocne. Z jednym z ekranów menu.

Jak szeroki jest ekran, mierzony po przekątnej (w calach! :D )? Lub w cm, a my możemy przeliczyć. Mój 2021 Uconnect 4C NAV ma ekran 8,4":
Image

Pamiętaj, że chociaż Ty i ja możemy mieć tę samą wersję lub model Uconnect, funkcje będą się nieco różnić w zależności od regionu świata. Na przykład mój ma radio satelitarne - nie jestem pewien, czy Twój też.

#3 ·
Zdjęcie Twojego urządzenia byłoby pomocne. Z jednym z ekranów menu.

Jak szeroki jest ekran, mierzony po przekątnej (w calach! :D )? Lub w cm, a my możemy przeliczyć. Mój 2021 Uconnect 4C NAV ma ekran 8,4":
View attachment 2396359694
Pamiętaj, że chociaż Ty i ja możemy mieć tę samą wersję lub model Uconnect, funkcje będą się nieco różnić w zależności od regionu świata. Na przykład, mój ma radio satelitarne - nie jestem pewien co do Twojego.
Oto kilka zdjęć, nie miałem przy sobie linijki, ale powiedziałbym, że jest to ten sam rozmiar. Sprawdzę inaczej jutro z linijką.

Image
Image

#5 ·
Myślę 🤔, że natknąłem się na to również na szwajcarskiej stronie Jeepa, ale nie mogłem znaleźć nazwy modelu Uconnect. Na stronie posprzedażowej Fiata można pobrać instrukcje obsługi według numeru seryjnego i znalazłem tylko te opcje. Słyszałeś o którymś z nich?

Założę się, że Twoje radio jest lepsze, moje często jest zniekształcone lub nic nie odtwarza. Głównie słucham własnej muzyki przez CarPlay.

#6 ·
Cześć 🙋‍♂️ wszystkim, czy ktoś wie lub ma dobry pomysł, jak dowiedzieć się, jakie radio Uconnect posiadam?

Nie mogę znaleźć żadnych znaków identyfikacyjnych, takich jak nazwy lub numery seryjne na sprzęcie lub w oprogramowaniu 🤔, które mogłyby mi to powiedzieć. Instrukcji obsługi również nie mam, musiała zostać zgubiona lub wyrzucona przez poprzedniego właściciela.

Dzięki wyszukiwaniu w Google 🔍 mojej marki, modelu i roku produkcji również nie udało mi się znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.

- Jeep Renegade Trailhawk 4xe 2022, rynek europejski
Dostępne były 3 różne radia w Renegade: 5", 7" i 8,4" Wiem, że w przypadku Renegade na rynek amerykański możemy przejść do Jeep.com i istnieje portal właścicieli, w którym możemy zarejestrować nasz numer VIN, a on poda wszystkie informacje o Twoim konkretnym Renegade lub innych produktach Jeep. Udało mi się znaleźć te informacje w modelach z 2024 roku, ale nie sądzę, żeby wiele się zmieniło między modelami z lat 2022-2024.

Tempomat • Asystent utrzymania pasa ruchu • System hamowania awaryjnego • Kamera cofania ParkView™ z dynamicznymi liniami prowadzącymi • Automatyczna klimatyzacja 2-strefowa • Zestaw wskaźników z 10,25-calowym wyświetlaczem cyfrowym • Uconnect® Infotainment z 10-calowym ekranem dotykowym, radiem cyfrowym (DAB) i Bluetooth® • Apple Carplay™ & Android Auto™ • Podgrzewana, regulowana na wysokość i głębokość skórzana kierownica • Ręcznie regulowane, podgrzewane fotele materiałowe • 16-calowe felgi aluminiowe SWISS ALTITUDE Dodatkowo/Odmiennie od RENEGADE • Uconnect® Infotainment z 10-calowym ekranem dotykowym, radiem cyfrowym (DAB), Bluetooth® i systemem nawigacji • Pełne reflektory LED - światła do jazdy dziennej, światła przeciwmgielne i tylne światła w technologii LED • Asystent świateł drogowych SmartBeam™ • Relingi dachowe • Automatycznie przyciemniane lusterko wsteczne • 17-calowe felgi aluminiowe Swiss Pack • Adaptacyjny tempomat • Asystent martwego pola z wykrywaniem ruchu z tyłu • Asystent parkowania do parkowania równoległego i prostopadłego z czujnikami parkowania z przodu i z tyłu • Elektryczne szyby z funkcją OneTouch • Keyless Enter-N-Go bezkluczykowe otwieranie/zamykanie pojazdu/okien CHF 2’000 CHF 0.- Pack SKY • Panoramiczny szklany szyberdach CommandView®, elektryczny CHF 1’600 OVERLAND BLACK KITE Dodatkowo/Odmiennie od SUMMIT • Zderzak terenowy z większym kątem natarcia • Tempomat • Maty podłogowe na każdą pogodę • 17-calowe felgi aluminiowe Pack SKY • Panoramiczny szklany szyberdach CommandView®, elektryczny CHF 1’600 SUMMIT Dodatkowo/Odmiennie od SWISS ALTITUDE • Podgrzewane skórzane fotele • Fotel kierowcy z 8-krotną elektryczną regulacją fotela • Oparcie tylnej kanapy z przegrodą składane w stosunku 40/20/40 • 18-calowe felgi aluminiowe • Czarny dach Pack SKY • Panoramiczny szklany szyberdach CommandView®, elektryczny CHF 1’600 TRAILHAWK Dodatkowo/Odmiennie od OVERLAND BLACK KITE • System wspomagania Selec-Terrain® Trailhawk z trybem Rock i Sport • Osłona podwozia (wzmocniona osłona podwozia dla zbiornika, przedniego zawieszenia, skrzyni biegów) • Naklejka na maskę Czarny • Hak holowniczy • Koło zapasowe 17" • Czarny dach Pack SKY • Panoramiczny szklany szyberdach CommandView®, elektryczny

#9 ·
Dostępne były 3 różne radia w Renegade: 5", 7" i 8,4". Wiem, że w przypadku Renegade na rynek amerykański możemy przejść do Jeep.com i istnieje portal właścicieli, gdzie możemy zarejestrować nasz numer VIN, a on poda wszystkie informacje o Twoim konkretnym Renegade lub innych produktach Jeepa. Udało mi się znaleźć te informacje na temat modeli 2024, ale nie sądzę, żeby tak wiele się zmieniło między modelami 2022-2024

Tempomat • Asystent utrzymania pasa ruchu • System hamowania awaryjnego • Kamera cofania ParkView™ z dynamicznymi liniami prowadzącymi • Automatyczna klimatyzacja 2-strefowa • Zestaw wskaźników z 10,25-calowym wyświetlaczem cyfrowym • Uconnect® Infotainment z 10-calowym ekranem dotykowym, radiem cyfrowym (DAB) i Bluetooth® • Apple Carplay™ i Android Auto™ • Podgrzewana, regulowana na wysokość i głębokość skórzana kierownica • Ręcznie regulowane, podgrzewane fotele materiałowe • 16-calowe felgi aluminiowe SWISS ALTITUDE Dodatkowo/Odrębnie od RENEGADE • Uconnect® Infotainment z 10-calowym ekranem dotykowym, radiem cyfrowym (DAB), Bluetooth® i systemem nawigacji • Pełne reflektory LED - światła do jazdy dziennej, światła przeciwmgielne i tylne światła w technologii LED • Asystent świateł drogowych SmartBeam™ • Relingi dachowe • Automatycznie przyciemniane lusterko wewnętrzne • 17-calowe felgi aluminiowe Swiss Pack • Adaptacyjny tempomat • Asystent martwego pola z wykrywaniem ruchu z tyłu • Asystent parkowania do parkowania równoległego i prostopadłego, w tym czujniki parkowania z przodu i z tyłu • Elektryczne szyby z funkcją OneTouch • Keyless Enter-N-Go bezkluczykowe otwieranie/zamykanie pojazdu/okien CHF 2’000 CHF 0.- Pack SKY • Panoramiczny szklany szyberdach CommandView®, elektryczny CHF 1’600 OVERLAND BLACK KITE Dodatkowo/Odrębnie od SUMMIT • Zderzak terenowy z większym kątem natarcia • Tempomat • Maty podłogowe na każdą pogodę • 17-calowe felgi aluminiowe Pack SKY • Panoramiczny szklany szyberdach CommandView®, elektryczny CHF 1’600 SUMMIT Dodatkowo/Odrębnie od SWISS ALTITUDE • Podgrzewane skórzane fotele • Fotel kierowcy z 8-kierunkową elektryczną regulacją fotela • Oparcie tylnej kanapy z otworem przelotowym składane w stosunku 40/20/40 • 18-calowe felgi aluminiowe • Czarny dach Pack SKY • Panoramiczny szklany szyberdach CommandView®, elektryczny CHF 1’600 TRAILHAWK Dodatkowo/Odrębnie od OVERLAND BLACK KITE • System wspomagania Selec-Terrain® Trailhawk z trybem Rock i Sport • Osłona podwozia (wzmocniona osłona podwozia dla zbiornika, zawieszenia przedniej osi, skrzyni biegów) • Naklejka na maskę Czarna • Hak holowniczy • Koło zapasowe 17" • Czarny dach Pack SKY • Panoramiczny szklany szyberdach CommandView®, elektryczn
Wow, skąd to masz?

#7 ·
Słyszałeś o którymś z nich?
Jak mówiłem, Twoje radio na rynek europejski będzie się nieco różnić od naszego i nie jest zaskoczeniem, że dokładne oznaczenia również są inne.

Zdecydowanie masz ekran 8,4". I widzę, że masz DAB i nawigację, więc założyłbym się, że masz Uconnect 8.4 Nav DAB. Prawda?

Założę się, że Twoje radio jest lepsze, moje często jest zniekształcone lub nic nie odtwarza.
Nie ma powodu, dla którego nasze radia miałyby być lepsze od Twoich. Może masz problem z anteną...?

Wiem, że w przypadku Renegade na rynek amerykański możemy przejść do Jeep.com i istnieje portal właścicieli, w którym możemy zarejestrować nasz numer VIN, a on poda Ci wszystkie informacje o Twoim konkretnym Renegade lub innych produktach Jeep.
Interesujące, że lista jest po niemiecku...

Tak, zamierzałem to zasugerować, ale nie byłem pewien, czy Jeepy na rynek europejski zostaną uwzględnione w tej bazie danych. Ale warto spróbować; możesz również pobrać oryginalną naklejkę na szybę (pokazującą wszystkie standardowe i opcjonalne funkcje Twojego konkretnego pojazdu) i instrukcję obsługi.

Strona internetowa to Oficjalna strona Mopar | Panel właściciela pojazdu. Ale potrzebujesz nazwy użytkownika i hasła, aby się tam dostać...

#11 ·
Jak mówiłem, Twoje radio na rynek europejski będzie się nieco różnić od naszego i nie jest zaskoczeniem, że dokładne oznaczenia również są inne.

Zdecydowanie masz ekran 8,4". I widzę, że masz DAB i nawigację, więc założyłbym się, że masz Uconnect 8.4 Nav DAB. Prawda?

Nie ma powodu, dla którego nasze radia miałyby być lepsze od Twoich. Może masz problem z anteną...?

Interesujące, że lista jest po niemiecku...

Tak, zamierzałem to zasugerować, ale nie byłem pewien, czy Jeepy na rynek europejski zostaną uwzględnione w tej bazie danych. Ale warto spróbować; możesz również pobrać oryginalną naklejkę na szybę (pokazującą wszystkie standardowe i opcjonalne funkcje Twojego konkretnego pojazdu) i instrukcję obsługi.

Strona internetowa to Oficjalna strona Mopar | Panel właściciela pojazdu. Ale potrzebujesz nazwy użytkownika i hasła, aby się tam dostać...
Dzięki za link @Marek K, to zabawne, że wiedziałem o tej stronie internetowej i nigdy nie mogłem się na nią dostać, ponieważ wyświetlało się, że mój e-mail jest nieprawidłowym kontem, ale nie mogłem też założyć nowego, ponieważ wyświetlało się, że mój adres e-mail jest już zarejestrowany.

To samo działo się również w wersji europejskiej.

Próbowałem założyć konto z innym adresem e-mail i stało się to samo. Myślę, że te dwie strony są jakoś połączone, a ich system miał jakiś konflikt z moim adresem e-mail.

Skontaktowałem się z nimi w tej sprawie przez e-mail i nigdy się ze mną nie skontaktowali, nie było też podanego numeru telefonu.

Właśnie spróbowałem się zalogować, resetując hasło i zadziałało, mimo że próbowałem tego wcześniej. Mogę również wejść na europejską stronę internetową.

To sprawiło, że mój dzień był wspaniały 🥳🥳🥳, myślę, że musieli to naprawić i mi o tym nie powiedzieli, ponieważ kiedy próbowałem się zalogować za pomocą moich danych z amerykańskiej strony na wersji europejskiej, poproszono mnie o utworzenie nowego hasła dla wersji europejskiej, ale mogłem zachować mój adres e-mail.

Co również dziwne, zdjęcie na amerykańskiej stronie Mopar dla mojego samochodu to również Jeep Limted, jak w europejskiej aplikacji Jeep, ale nazywa go Trailhawk.

#14 ·
Nie mogę tego nigdzie znaleźć, chyba się poddaję
Cóż, jeśli "zadziałało" dla ciebie wejście na stronę internetową, do której podałem link, czy próbowałeś wpisać swój numer VIN?

Nie możemy nawet zamówić akcesoriów ani części zamiennych od producenta bez przechodzenia najpierw przez dealera
Istnieją co najmniej producenci części zamiennych na rynku wtórnym. W zeszłym roku mój Trailhawk wdał się w, um, spór z pniem drzewa na wąskim szlaku. Lewe tylne drzwi zostały wgniecione (uszkodzenie zostało bardzo dobrze naprawione przez "zniżkowy" warsztat blacharski (Maaco). Ale listwa drzwi również została porysowana:
Image

Myślę, że znalazłem listwę na Ebay. Była to część zamienna, wyprodukowana w Chinach; ułamek ceny OEM. Ale jakość jest nie do odróżnienia od OEM i była dostarczana ze wszystkimi prawidłowymi klipsami.

I jest wielu dealerów Jeepa, przynajmniej w USA, którzy oferują części OEM za znacznie mniej niż cena katalogowa. Około 20% mniej lub więcej. A dealerzy Jeepa nie są jedynymi dealerami, którzy to robią...

#15 ·
Cóż, jeśli "zadziałało" u ciebie wejście na stronę internetową, do której podałem link, czy próbowałeś wprowadzić swój numer VIN?

Istnieją co najmniej jacyś producenci części zamiennych na rynku wtórnym. W zeszłym roku mój Trailhawk wszedł w, um, spór z pniem drzewa na wąskiej ścieżce. Lewe tylne drzwi zostały wgniecione (uszkodzenie zostało bardzo dobrze naprawione przez "rabatowy" warsztat blacharski (Maaco). Ale listwa drzwi również została porysowana:
View attachment 2396359723
Myślę, że znalazłem listwę na Ebay. Była z rynku wtórnego, wyprodukowana w Chinach; ułamek ceny OEM. Ale jakość jest nie do odróżnienia od OEM i była dostarczana ze wszystkimi prawidłowymi klipsami.

I jest wielu dealerów Jeepa, przynajmniej w USA, którzy oferują części OEM za znacznie mniej niż cena katalogowa. Jakieś 20% mniej lub więcej. A dealerzy Jeepa nie są jedynymi dealerami, którzy to robią...
Próbowałem wprowadzić numer VIN i znalazłem wiele przydatnych informacji 🤩, całkiem dobrze, że nie mamy wyszukiwania VIN w Mopar EU, które mógłbym znaleźć. Nadal nie mogłem znaleźć, jaki Uconnect miałem. Myślę, że najbezpieczniej będzie zapytać dealera, jeśli kiedykolwiek naprawdę będę musiał to wiedzieć.

O zdjęciu, jestem zdezorientowany, czy to po naprawach, wciąż widzę zadrapanie. 🤔

#16 ·
Miałem podobny problem z moim radiem Uconnect. Znalazłem informacje o modelu w menu ustawień na ekranie - szukaj czegoś w rodzaju „Informacje o systemie” lub „O programie”. Jeśli tego tam nie ma, spróbuj skontaktować się z dealerem, podając numer VIN. Powinni być w stanie wyciągnąć dla Ciebie szczegóły.

#19 ·
Miałem podobny problem z moim radiem Uconnect. Znalazłem informacje o modelu w menu ustawień na ekranie - poszukaj czegoś w rodzaju „Informacje o systemie” lub „O programie”. Jeśli tego nie ma, spróbuj skontaktować się z dealerem, podając swój numer VIN. Powinni być w stanie wyciągnąć dla Ciebie szczegóły.
Nie, nie mogę nic znaleźć i uważam się za osobę dość zaawansowaną technologicznie, to nie moje pierwsze Rodeo ;).

Jeśli miałbyś możliwość wysłania zdjęcia, na którym widać „Informacje o systemie” na Twoim Uconnect, wiedziałbym na pewno, czy mam tę opcję, czy nie.