Jeep Renegade Forum banner
421 - 439 of 439 Posts
Co skłoniło Cię do wyboru referencji infinity? Myślę o wymianie moich. Czy użyłeś blokad basowych? Robię rozeznanie i wiele osób wydaje się wymieniać głośniki w desce rozdzielczej. Brzmi, jakby było warto. Czy chodzi tylko o uzyskanie ostrzejszych wysokich tonów po ulepszeniu? Czy musiałeś ściszyć tony wysokie po wymianie? Dzięki!
Wybrałem infinity tylko dlatego, że miałem dobre doświadczenia w przeszłości. Nie jestem na tyle audiofilem, żeby porównywać kickera do Polka do infinity. Haha.

Wymiana deski rozdzielczej była tego warta, ponieważ uważam, że to kluczowe miejsce - ze względu na sposób, w jaki system jest zbalansowany - w którym ujawniają się słabości standardowych głośników. Większość dźwięku, który słyszysz podczas jazdy, odbija się od głośników w desce rozdzielczej od przedniej szyby, więc poprawa ich jest łatwo zauważalnym zyskiem.

Nie użyłem żadnych blokad basowych, ponieważ myślę, że wzmacniacz już dostraja się do określonych częstotliwości, a jeśli nie, to nie zauważyłem negatywnego efektu ubocznego ich nieużywania. Najbardziej zauważalna przy wymianie głośników w desce rozdzielczej jest prawdopodobnie jasność i klarowność... przynajmniej dla mnie... talerz hi-hat brzmi jak jeden, dźwięk z deski rozdzielczej ma teraz dobrą definicję, ostrzejszy i wyraźniejszy niż z OEM. Wymiana to 10-minutowa robota, jeśli masz narzędzie torx z grzechotką (kilka niedrogich opcji wymienionych wcześniej w tym wątku).

Wprowadziłem pewne poprawki do podstawowego korektora, ale i tak robię to często, ponieważ słucham wielu różnych rodzajów muzyki, więc regulacja zawsze była czymś, co robiłem.

Cześć - Mam TH z 2017 roku z Beats i również jestem rozczarowany dźwiękiem. Bardzo mało basów i blaszany jak radio tranzystorowe. Przeczytałem 16 stron skarg i możliwych poprawek TSB na tym forum; jednak 2017 nie został uwzględniony w żadnym TSB, które znalazłem. Dwie, które dają nadzieję, to TSB 08-065-16 i TSB 08--065-16 REV A. Czy ktoś wie o poprawce dla 2017?

Mechanicy dealerów z Chicago strajkują w tej chwili, więc nie otrzymałem dużej pomocy u mojego dealera.
Dzięki - Steve

Myślałem, że to zostało opracowane na koniec 2016 roku i później? Mam 2016 rok i kiedy przesyłam strumieniowo z telefonu lub odtwarzam radio HD, uważam, że jakość dźwięku jest całkiem dobra. Bas wydaje się najbardziej ożywać, gdy mam głośność co najmniej 22+. Zdecydowanie mogę sprawić, że moje lusterko wsteczne się zatrzęsie. Radio satelitarne/FM jest po prostu przeciętne dla większości stacji. Chciałbym, żeby bas mógł schodzić niżej, ale dla mnie brzmi głośno i czysto!

Sprawdź datę produkcji swojego pojazdu (na jednej z etykiet, prawdopodobnie w słupku drzwi). Jeśli jest po połowie lub pod koniec 2016 roku, to Twój system audio powinien być już na właściwym poziomie i nie będziesz potrzebować aktualizacji oprogramowania AMP.

Data budowy to 11/16. Dźwięk jest tak rozczarowujący, jak wiele wcześniej opisanych. Przy 32 jest przyzwoity bas, ale średnica i wysokie tony są poza komfortową głośnością słuchania. Nawet przy 32+ lusterko prawie wcale nie wibruje. Mam nadzieję, że istnieje rozwiązanie Jeepa, takie jak TSB. Jeśli nie, to zainstaluję subwoofer z zasilaniem, co jest podwójnym wstydem, ponieważ Beats ma mieć 405 watów i subwoofer, A subwoofer z zasilaniem zmniejszy nieco ograniczoną przestrzeń ładunkową. Czy ktoś zna TSB dla 2017 Beats?

Data produkcji to 11/16. Dźwięk jest tak rozczarowujący, jak wielu wcześniej opisywało. Przy 32 jest przyzwoity bas, ale średnica i wysokie tony są poza komfortową głośnością słuchania. Nawet przy 32+ lusterko prawie wcale nie wibruje. Mam nadzieję, że istnieje rozwiązanie Jeepa, takie jak TSB. Jeśli nie, to zainstaluję subwoofer z zasilaniem, co jest podwójnym wstydem, ponieważ Beats ma mieć 405 watów i subwoofer, A subwoofer z zasilaniem zmniejszy nieco ograniczoną przestrzeń ładunkową. Czy ktoś zna TSB dla 2017 Beats?
Brzmi to tak, jakbyś potrzebował aktualizacji. Głośność przy 32 byłaby normalnie zbyt głośna. Data produkcji to 9/16 i było dobrze od pierwszego dnia. Nie znam linku, ale możesz wpisać swój numer VIN, aby sprawdzić, czy jest aktualizacja uconnect. Spróbuj tego lub zadzwoń do Jeepa i podaj im numer VIN.

Beats nie jest najlepszy, ale jest lepszy niż większość fabrycznych systemów, IMO. Powinno dobrze brzmieć.

2016 & 2017

Kupiłem fabrycznie nowego TH 2016 w zeszłym roku. Nie miał systemu audio Beats. Uważałem, że dźwięk jest całkiem dobry. Nigdy tak naprawdę się nad tym nie zastanawiałem, ponieważ dźwięk był dość pełny, a bas dobry. W zeszłym miesiącu wymieniłem go na nowego TH 2017 z Beats. Nawet nie zorientowałem się, że ma system audio Beats, dopóki nie byłem gotowy, aby nim odjechać. Więc wsiadam do samochodu i zaczynam jechać i oczywiście włączam SiriusXM. Okropne. Przełączam na FM z HD. Też całkiem źle, ale lepiej. Rozumiem, że strumieniowanie Sirius z satelity obniża jakość dźwięku, ale wow. Dźwięk Beats jest okropny. Bawiłem się każdą ustawieniem (3) i nic. Wczoraj zabrałem mojego 17 TH na wymianę oleju i poprosiłem ich o zastosowanie wszelkich aktualizacji. Powiedziałem im konkretnie o dźwięku i zapytałem, czy są jakieś aktualizacje, aby naprawić dźwięk. Powiedzieli, że nie ma żadnych. Jeśli szukasz TH i Beats jest opcją - nie płać za to. Lub, przynajmniej porównaj jeden z i jeden bez. Posłuchaj SiriusXM, FM, bluetooth lub bezpośredniego podłączenia kablem stereo. Przekonaj się sam przynajmniej przed zakupem. Gdybym mógł to zrobić jeszcze raz, szukałbym nowego Rene bez Beats.

Kupiłem fabrycznie nowy TH 2016 w zeszłym roku. Nie miał systemu audio Beats. Uważałem, że dźwięk jest całkiem dobry. Nigdy się nad tym zbytnio nie zastanawiałem, ponieważ dźwięk był dość pełny, a bas dobry. Potem w zeszłym miesiącu wymieniłem go na nowego TH 2017 z Beats. Nawet nie zauważyłem, że ma system audio Beats, dopóki nie byłem gotowy, aby nim odjechać z parkingu. Więc wsiadam do samochodu i zaczynam jechać i oczywiście włączam SiriusXM. Okropne. Przełączam na FM z HD. Też dość słabo, ale lepiej. Rozumiem, że strumieniowanie Sirius z satelity obniża jakość dźwięku, ale wow. System audio Beats jest okropny. Bawiłem się każdą ustawieniem (3) i nic. Wczoraj zabrałem mojego 17 TH na wymianę oleju i poprosiłem ich o zastosowanie wszelkich aktualizacji. Powiedziałem im konkretnie o audio i zapytałem, czy są jakieś aktualizacje, aby naprawić audio. Powiedzieli, że nie ma żadnych. Jeśli patrzysz na TH i Beats jest opcją - nie płać za to. Albo, przynajmniej porównaj jeden z i jeden bez. Posłuchaj SiriusXM, FM, bluetooth lub bezpośredniego podłączenia za pomocą kabla stereo. Przekonaj się sam przynajmniej przed zakupem. Gdybym mógł to zrobić ponownie, szukałbym nowego Rene bez Beats.
Nie przypominam sobie, żebym słyszał JAKIEKOLWIEK standardowe fabryczne stereo w pojeździe w przedziale cenowym Renegade, które brzmiałoby lepiej niż Beats. Chociaż jego "premium" tabliczka znamionowa jest dyskusyjna, to zdecydowanie ulepszenie w stosunku do systemów 4/6 głośnikowych. Coś jest nie tak z twoim.

Dostarczyłem JEEP WAVE PREMIUM CARE z moją skargą na słabą jakość dźwięku Beats. Przedstawiciel nie miał dla mnie żadnych rozwiązań. Poszedłem do dealera z dala od Chicago, który miał mechaników, którzy nie strajkowali. Kierownik przyjrzał się dwóm TSB (TSB 08-065-16 i TSB 08--065-16 REV A) dla starszych modeli. Znalazł aktualizację z 10 maja 2017 r. (TSB 08-036-17 Electrical) Temat RA4 RG4 RJ4 Ulepszenia radia - pojazdy wyprodukowane w dniu lub przed 4 kwietnia 2017 r. Brak gwarancji, że ten TSB ma cokolwiek wspólnego z dźwiękiem, ponieważ wymienione objawy/warunki to problemy z GPS. Niektórzy mechanicy z Chicago wrócili dziś do pracy, więc sprawdzę tę aktualizację. Kupiłem subwoofer z zasilaniem i wkrótce go zainstaluję. Naprawdę lubię Renegade, ale nie rozumiem, jak dźwięk może być tak słaby.

Jestem nowym właścicielem używanego Latitude 75th Anniversary z 2016 roku z systemem Beats Audio i jednym z moich pierwszych wrażeń z tego samochodu podczas jazdy próbnej było to, że nie wszystkie głośniki działały. Musiałem wyregulować balans i fader, aby uzyskać jakąkolwiek klarowność. Te same objawy, co wspomniane przez innych: brak głośności do 10 lub więcej, tylne głośniki i subwoofer mają słaby lub żaden dźwięk po przesunięciu w tył, prawie maksymalna głośność przy 32-34, aby spróbować cieszyć się utworami w radiu (trochę mniej podczas korzystania z mojego iPhone'a przy maksymalnej głośności). Umówiłem się na wizytę serwisową u lokalnego dealera i zleciłem im sprawdzenie audio. Szczególnie wspomniałem o TSB 08-065-16, ale technicy serwisu stwierdzili, że to wzmacniacz. Ponieważ pojazd ma tylko 19000 mil, objęli wymianę wzmacniacza w ramach podstawowej gwarancji. System dźwiękowy jest znacznie lepszy - chociaż nie jest spektakularny w porównaniu do innych systemów audio premium, które posiadałem, brzmi o wiele lepiej niż wcześniej. Moja rada jest taka, aby zlecić dealerowi naprawę, jeśli jest jeszcze na gwarancji, wykonując aktualizację lub wymianę wzmacniacza - zdecydowanie warto.

Jestem nowym właścicielem używanego 75th Anniversary Latitude z 2016 roku z Beats Audio i jednym z moich pierwszych wrażeń z tego samochodu podczas jazdy próbnej było to, że nie wszystkie głośniki działały. Musiałem wyregulować fader i balans, aby spróbować uzyskać jakąś klarowność. Te same objawy, co wspomniane przez innych: brak dźwięku do 10 lub więcej, tylne głośniki i subwoofer mają słaby lub żaden dźwięk po wyciszeniu do tyłu, prawie maksymalna głośność przy 32-34, aby spróbować cieszyć się utworami w radiu (trochę mniej podczas korzystania z mojego iPhone'a przy maksymalnej głośności). Umówiłem się na wizytę serwisową u lokalnego dealera i zleciłem sprawdzenie audio. Szczególnie wspomniałem o TSB 08-065-16, ale technicy serwisu uznali, że to wzmacniacz. Ponieważ pojazd ma tylko 19000 mil, objęli wymianę wzmacniacza w ramach podstawowej gwarancji od zderzaka do zderzaka. System dźwiękowy jest znacznie lepszy - chociaż nie jest spektakularny w porównaniu do innych systemów audio premium, które posiadałem, brzmi o wiele lepiej niż wcześniej. Moja rada jest taka, aby zlecić dealerowi naprawę, jeśli jest jeszcze na gwarancji, wykonując aktualizację lub wymianę wzmacniacza - zdecydowanie warto.
Przeżyłem dokładnie to samo, kiedy po raz pierwszy dostałem mojego Latitude z 2016 roku. Brak dźwięku do co najmniej 10 i prawie zerowy dźwięk z tyłu. W porównaniu do tego bez Beats Audio było źle. Mój dealer wykonał aktualizację oprogramowania i kiedy to nie zadziałało, wymienili mój wzmacniacz. Ten system nadal nie jest najlepszy, ale jest o wiele lepszy niż był. Cieszę się, że u ciebie się udało.

Więc właśnie rozpocząłem proces wysyłki 75. z beats. Przeczytałem wcześniej część tego wątku i postanowiłem nie tracić nadziei. Ale czy ktoś próbował ulepszyć inne głośniki poza subwooferem? Naprawdę liczyłem na system dźwiękowy z fabrycznie zainstalowanym wzmacniaczem. Chciałbym w końcu włożyć głośniki polk audio, ale zasilać je wzmacniaczem beats. Myśli?

Wymieniłem głośniki w desce rozdzielczej na Kickers, a głośniki w przednich drzwiach na JBL.

Niewielka poprawa.

System to zły projekt i kupił prawa do używania nazwy Beats, aby go sprzedać.

Moim następnym krokiem jest kupno DSP i dodanie 5-kanałowego wzmacniacza. Następnie uruchomię wszystko z tego i będę miał prawdziwą moc RMS.

Wysłane z mojego SM-N950U używając Tapatalk

Wymieniłem głośniki deski rozdzielczej na Kickers, a głośniki przednich drzwi na JBL.

Niewielka poprawa.

System ma złą konstrukcję i kupił prawa do używania nazwy Beats, aby go sprzedać.

Moim następnym krokiem jest zakup DSP i dodanie 5-kanałowego wzmacniacza. Następnie uruchomię wszystko z tego i będę miał prawdziwą moc RMS.

Wysłane z mojego SM-N950U za pomocą Tapatalk
Dobrze wiedzieć. Prawdopodobnie ostatecznie pójdę podobną drogą. W tym momencie będę musiał również rozważyć wymianę jednostki centralnej unconnect i wszystkie problemy, które wiążą się z jej integracją z ustawieniami samochodu.

Zdecydowałem się wymienić fabryczne głośniki w desce rozdzielczej na Pioneer TS-A878. Nigdy nie miałem problemu z Beats, ale po prostu szukałem ulepszeń. Zdecydowanie warte 50 $ (głośniki i adaptery przewodów) i instalacja zajęła mniej niż 10 minut. Po prostu czystszy, bardziej wyraźny dźwięk. Przełączyłem również głośność zależną od prędkości na 3 zamiast mojego zwykłego ustawienia 2. Musiałem trochę ściszyć basy, ale to również poprawiło dźwięk. Oczywiście głośniej, ale system wydaje się po prostu mocniejszy na ustawieniu 3.

Niektóre ustawienia fabryczne brzmią dobrze. Nadal jestem zadowolony z mojego systemu Beats. Później ulepszę głośnik i dodam kilka głośników wysokotonowych, aby dźwięk był bardziej wyraźny i nadał mu solidnego uderzenia. Przyglądałem się i faktycznie odsłuchałem zestaw głośników marki Focal w sklepie z car audio i byłem pod wrażeniem. Wszystkie głośniki, wzmacniacze zostaną wymienione, a zwrotnice zostaną zainstalowane za około 2100 dolarów. Powiedziałem: "Zaczekaj chwilę", zamęczę Beats na śmierć, a potem ulepszę. Jak dotąd Beats wciąż działają i brzmią dobrze, więc może na razie dodam tylko kilka głośników wysokotonowych.

Więc, skoro wszyscy zdajemy sobie sprawę, że Jeep sprzedał nam system dźwiękowy BEAT (a raczej wybił z nas 700 dolarów), co zamierzamy zrobić? Nie jestem gotowy po prostu się poddać i zmienić własny system, kłamali, wprowadzali w błąd i zaprzeczali problemowi. Just Empty Every Pocket naprawdę mnie zdenerwowało. Czuję, że zostałem okradziony z 695 dolarów i chcę odszkodowania.

421 - 439 of 439 Posts