Jeep Renegade Forum banner

System elektryczny oszalał.

14K views 15 replies 9 participants last post by  LasVegas  
#1 ·
Zaczęliśmy mieć sporadyczne problemy z przyciskami na desce rozdzielczej i kierownicy i wczoraj wieczorem puściliśmy chłopaków. Dziś po południu wymieniliśmy akumulator i wszystko wróciło do normy. Trzy godziny później zamki drzwi, funkcje kierownicy i światła znowu nie działają. Co się dzieje????

#2 ·
Zaczęliśmy mieć sporadyczne problemy z przyciskami na desce rozdzielczej i kierownicy i wczoraj wieczorem. Dziś po południu wymieniliśmy akumulator i wszystko wróciło do normy. Trzy godziny później zamki drzwi, funkcje kierownicy i światła znowu nie działają. Co się dzieje????
Nie chcę tego mówić---odłącz akumulator na dziesięć minut, jeśli to nie zadziała, być może trzeba będzie przeprogramować komputer---jeśli się mylę, ktoś tutaj mnie poprawi

#3 ·
Nienawidzę tego mówić---odłącz akumulator na dziesięć minut, jeśli to nie zadziała, być może trzeba będzie przeprogramować komputer--- jeśli się mylę, ktoś tutaj mnie poprawi
Stary akumulator był wyjęty przez 2 godziny, kiedy poszliśmy po nowy. Czy nadal powinniśmy spróbować odłączenia na 10 minut?

#5 ·
Zaczęliśmy mieć sporadyczne problemy z przyciskami na desce rozdzielczej i kierownicy i pozwoliliśmy facetom wczoraj wieczorem. Dziś po południu wymieniliśmy akumulator i wszystko wróciło do normy. Trzy godziny później zamki drzwi, funkcje kierownicy i światła znowu nie działają. Co się dzieje????
AKTUALIZACJA: Tego wieczoru przejechaliśmy nieco ponad 50 mil i wszystko wróciło do życia i działa teraz dobrze. Musiało zająć trochę czasu, aby się zresetować.

This post has been deleted
#6 ·
Czy są jakieś wieści o tym, jak twój jeep spisał się po wymianie akumulatora? Właśnie kupiłem 2016 dla mojej córki i mieliśmy go krócej niż 24 godziny, kiedy po prostu przestał działać, a wszystkie światła i dźwięki oszalały, jakby był opętany. Nawet godzinę po tym, jak go zostawiłem, wszystko wciąż migało i wydawało dźwięki.

#13 ·
Czy są jakieś wieści, jak twój jeep poradził sobie po wymianie akumulatora? Właśnie kupiłem 2016 dla mojej córki i mieliśmy go mniej niż 24 godziny, kiedy po prostu przestał działać, a wszystkie światła i dźwięki oszalały, jakby był opętany. Nawet godzinę po tym, jak go zostawiłem, wszystko wciąż migało i wydawało dźwięki.
Cześć Jenvan, mam Jeepa Renegade Sport z 2016 roku z dokładnie tym problemem. To zdecydowanie coś elektrycznego, zmagam się z tym od 5 miesięcy. Do tej pory nie miałem szczęścia w znalezieniu przyczyny problemu. Próbowałem wymiany akumulatora, wymiany ECM, kazałem wielokrotnie sprawdzać wszystkie przewody przez różnych techników i nic

#7 ·
@Jen, ostatni post był ponad 2 lata temu, dlatego uważam, że facet z 10 postami już z nami nie jest, tak czy inaczej.

Mogę zaoferować ci wgląd w to, co się stało, kiedy wymieniłem akumulator w podobnych okolicznościach.

Jeep działa teraz idealnie i zgodnie z przeznaczeniem. Akumulator kosztował 182 funty (funtów brytyjskich) i był wart każdego grosza. Ogólnie rzecz biorąc, "my", czyli osoby na forum, znaleźliśmy między sobą rozstrzygające dowody na to, że dobry akumulator wytrzyma około 3 lat, a potem czas go wymienić.

W 2015 roku, z przebiegiem około 3 tys. mil na liczniku, zleciłem w warsztacie bezpłatną wymianę akumulatora producenta. Od tego czasu kolejny w 2019 roku, a z dodatkowym rokiem wymieniłem ten akumulator może 8 tygodni temu.

Akumulator zastępczy jest naprawdę niezwykły w usuwaniu wielu problemów elektrycznych w naszych super wrażliwych Jeepach, które nie lubią żadnych spadków napięcia.

Mam nadzieję, że to pomoże ci dokonać świadomego wyboru, co zrobić dalej :D

#11 ·
@Jen, ostatni post był ponad 2 lata temu, dlatego uważam, że facet z 10 postami już z nami nie jest, tak czy inaczej.

Mogę zaoferować ci wgląd w to, co się stało, kiedy wymieniłem akumulator w podobnych okolicznościach.

Jeep działa teraz idealnie i zgodnie z przeznaczeniem. Akumulator kosztował 182 funty (funtów brytyjskich) i był wart każdego pensa. Ogólnie rzecz biorąc, "my", czyli osoby na forum, znaleźliśmy między sobą rozstrzygające dowody na to, że dobry akumulator wytrzyma około 3 lata, a potem czas go wymienić.

W 2015 roku, gdy na liczniku było około 3 tys. mil, zleciłem w warsztacie bezpłatną wymianę akumulatora producenta. Od tego czasu kolejny w 2019 roku, a z dodatkowym rokiem wymieniłem ten akumulator może 8 tygodni temu.

Akumulator zastępczy jest naprawdę niezwykły w usuwaniu wielu problemów elektrycznych w naszych super wrażliwych Jeepach, które nie lubią żadnych spadków napięcia.

Mam nadzieję, że to pomoże ci dokonać świadomego wyboru, co zrobić dalej :D
Cześć, sam potrzebuję trochę pomocy, mój jeep renegade 2016 ostatnio gaśnie podczas jazdy lub całkowicie się wyłącza. Zanim to zrobi, 4WD spróbuje się włączyć sam (lub czasami się włączy), jakby był opętany lub coś w tym stylu, idk, a potem się wyłącza. Nie wiem, co się dzieje

#8 ·
Dziękuję. Jest w warsztacie od 5 dni i przechodzą przez niego różne rzeczy. Myślę, że potrzebował również aktualizacji komputera, a także naprawy w ramach akcji serwisowej dotyczącej emisji spalin. Mam nadzieję, że to wszystko pomoże, ponieważ nie chcę, aby moja 16-letnia początkująca kierowczyni napotkała jakiekolwiek problemy, ponieważ będzie to jej samochód do jazdy tam i z powrotem na studia poza stanem.

#9 ·
@Jen, to takie dziwne, że stealership sorry salon (garaż) wydaje się sugerować, że komputer wymaga aktualizacji.

Dopiero kiedy o tym wspomniałaś, przypomniałem sobie, że mój Jeep również miał aktualizację, ale to było w 2015 roku i był problem z ciągłym włączaniem się alarmu.

Jednak na lepszą nutę, aktualizacja rozwiązała mój problem i jestem pewien, że ty również będziesz zadowolona ze swojego. Twoja córka jest szczęśliwą młodą kobietą, że ma Jeepa. Moim zdaniem to wspaniały samochód pojazd (Jeep to nie samochód :p:D)

#14 ·
Witajcie, towarzysze renegaci! Mój Jeep Renegade z 2017 roku ma poważne problemy. Samochód NIE wyłącza się. Wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej są włączone. Wyświetlacz temperatury pokazuje -121 stopni, nie ma wyświetlacza mph, nie ma wyświetlacza paliwa. Świeci SIĘ KAŻDA kontrolka na desce rozdzielczej. Jedynym sposobem na wyłączenie jest podłączenie akumulatora. Co trzeba robić za każdym razem, gdy pojazd jest zaparkowany. Żaden warsztat nie wykona wymiany oleju ze względu na akumulator i inne problemy z samochodem. To samochód mojej rodziny. Jeep / Mopar odmawia przyznania się do jakiejkolwiek usterki. Jednak nie dokonałem żadnych modyfikacji ani napraw. Byłem sumienny w wymianach oleju i rutynowej konserwacji. Jakieś sugestie lub podobne problemy od innych właścicieli renegatów?

#15 ·
Samochód się NIE wyłącza. Jedynym sposobem na jego wyłączenie jest podłączenie akumulatora. Co trzeba robić za każdym razem, gdy pojazd jest zaparkowany.
WOW, bardzo interesujący i intrygujący post. To może być pierwszy znany Jeep (Jeep to nie samochód), który działa bez akumulatora. :eek::whistle::p

Wyszukiwanie jest twoim przyjacielem. Szare pole powyżej z napisem "Szukaj w społeczności" jest dość oczywistą funkcją wyszukiwania. Wpisz słowo kluczowe, np. akumulator i naciśnij lupę.

Przeczytaj wszystkie te posty, a znajdziesz setki podobnych do twojego problemu.

Skrócona wersja wyszukiwania? Wymień akumulator na model z co najmniej 2024 roku.