Witajcie wszyscy. Mam Renegade'a z 2016 roku, w którym w ciągu ostatnich 6+ miesięcy rozwinął się przerywany błąd Check Engine, który skutkuje następującym raportem diagnostycznym:
Kod błędu P06DD-00: Zablokowane ciśnienie pompy oleju o zmiennej pojemności
Kod błędu P0686-00: Polecenie przekaźnika głównego (nieoczekiwane działanie)
Nie ma nic złego w sposobie, w jaki jeździ samochód (poza tym, że gdy świeci się kontrolka Check Engine, oczywiście napęd na 4 koła i inne funkcje związane z silnikiem są niedostępne), a wiadomo, że kontrolka od czasu do czasu sama się wyłącza.
Zacząłem od wymiany filtra oleju, ponieważ wiem, że może to powodować pewne problemy. Brak poprawy. Zmieniłem zawór ciśnienia oleju. Brak poprawy.
Zastanawiam się, czy może to być związane z oprogramowaniem/czujnikiem?
Jak powiedziałem, samochód działa całkowicie dobrze, więc bardzo wątpię, czy w rzeczywistości występują jakiekolwiek problemy z ciśnieniem oleju, w przeciwnym razie już by się zniszczył.
Jakieś pomysły/sugestie?
Kod błędu P06DD-00: Zablokowane ciśnienie pompy oleju o zmiennej pojemności
Kod błędu P0686-00: Polecenie przekaźnika głównego (nieoczekiwane działanie)
Nie ma nic złego w sposobie, w jaki jeździ samochód (poza tym, że gdy świeci się kontrolka Check Engine, oczywiście napęd na 4 koła i inne funkcje związane z silnikiem są niedostępne), a wiadomo, że kontrolka od czasu do czasu sama się wyłącza.
Zacząłem od wymiany filtra oleju, ponieważ wiem, że może to powodować pewne problemy. Brak poprawy. Zmieniłem zawór ciśnienia oleju. Brak poprawy.
Zastanawiam się, czy może to być związane z oprogramowaniem/czujnikiem?
Jak powiedziałem, samochód działa całkowicie dobrze, więc bardzo wątpię, czy w rzeczywistości występują jakiekolwiek problemy z ciśnieniem oleju, w przeciwnym razie już by się zniszczył.
Jakieś pomysły/sugestie?