Czy można zaktualizować radio dawcy w jakikolwiek inny sposób? Czy zmiana numeru VIN nowego radia za pomocą AlfaOBD zadziała?
Czy jest jakiś konkretny powód, dla którego chcesz aktualizacji? Czy masz jakieś problemy? Czy wszystko było w porządku, dopóki nie dowiedziałeś się o aktualizacji? A może po prostu chcesz "najnowsze i najlepsze"? (Jestem zwolennikiem najnowszego i najlepszego). Jeśli nie możesz zaktualizować, ale wszystko jest w porządku, zostawiłbym to w spokoju i nie martwił się tym, w końcu to radio, a nie laptop.Drugi dealer również nie chciał pomóc, ponownie mówiąc, że aktualizacje są specyficzne dla numeru VIN. Po prostu mnie to oszałamia, że chociaż jednostka centralna jest standardowym wyposażeniem FCA w dziesiątkach tysięcy pojazdów, nie ma możliwości aktualizacji oprogramowania układowego/oprogramowania dla jednostki nieoryginalnej.
Brzmi jak dobry plan, który również bym realizował. To powiedziawszy, kupiłeś urządzenie używane, być może problemy, które widzisz, były z urządzeniem, zanim je kupiłeś, mogło tak być od samego początku, nigdy się tego nie dowiesz. Być może próbujesz "od-zdefektować" wadliwe urządzenie. Och, próbowałbym, tak jak ty.Ma swoje momenty. Linie pomocnicze kamery cofania znikają od czasu do czasu. Losowo pomija jeden lub dwa utwory podczas korzystania z dysku USB. Miałem nadzieję, że aktualizacja "dostroji" to, że tak powiem.