Nowy tutaj, mam Renegade z początku 2016 roku z uszkodzonym silnikiem. Kiedy szukam używanych opcji silnikowych, widzę, że wszystkie wskazują 8. znak w numerze VIN jako "B", a mój to "T". Czy są między nimi duże różnice, czy są one wymienne?
Nowy tutaj, mam Renegade z początku 2016 roku z uszkodzonym silnikiem. Kiedy szukam używanych opcji silnikowych, widzę, że wszystkie wskazują 8. znak w numerze VIN jako "B", a mój to "T". Czy są między nimi duże różnice, czy są one wymienne?
Cóż, widzę, że cyfry od 4 do 8 w numerze VIN to "Vehicle Description Section (VDS)", która opisuje "model, typ nadwozia, system bezpieczeństwa, typ skrzyni biegów i kod silnika" pojazdu.
Nic więcej. W szczególności nie mówi, czy różne cyfry oznaczają konkretne rzeczy, która cyfra co oznacza...
Myślę, że model, typ nadwozia i system bezpieczeństwa powinny być takie same we wszystkich Renegade'ach. Tylko typ skrzyni biegów i kod silnika będą się różnić.
Na marginesie, 4. do 8. cyfra mojego Trailhawk 2021 (silnik 1.3T i 9-biegowa automatyczna skrzynia biegów) to NJDC1.
Tylko żeby sprawdzić, czy to Renegade 2.4s, czy Dodge Darty i inne? To może to wyjaśniać. Ten post rozkłada numery VIN dla Renegade, prawdopodobnie nie pomoże, ale nie widzę B dla kodu silnika. Trzymałbym się z daleka od B, chyba że, może, pochodzi z Renegade.
Related Threads
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
Jeep Renegade Forum
members
39K
Since
2014
A forum community dedicated to Jeep Renegade owners and enthusiasts. Come join the discussion about performance, modifications, troubleshooting, maintenance, towing capacity, and more!